Schaduwdoek kopen voor in de tuin

Schaduwdoek van ZONZ

Een schaduwdoek is een katoenen of polyester doek dat gebruikt wordt om schaduw te creëren. Een schaduwdoek (https://www.zonz.nl/) verzacht het intense zonlicht en creëert een sfeervolle buitenruimte met een aangenaam licht. Tevens biedt een schaduwdoek verkoeling en bescherming tegen schadelijke UV-straling. Bij ZONZ vindt u uw ideale schaduwdoek volledig samengesteld naar uw wensen.

Waarom een schaduwdoek?

Het schaduwdoek is relatief nieuw binnen de markt van zonwering. Het product biedt verschillende voordelen ten opzichte van de parasol. Het doek vergt relatief weinig opbergruimte, het is bestand tegen weer en wind en kan niet omwaaien. U kunt een schaduwdoek het hele zomerseizoen buiten laten hangen. Bij ZONZ kunt u uw schaduwdoek samenstellen naar eigen inzicht. U heeft keuze uit verschillende kleuren, maten en materialen. Tevens kunt u kiezen voor een doek met gelijke of ongelijke zijden en voor rechte of gecurvde zijden. U creëert dus schaduw naar eigen inzicht!

Soorten schaduwdoek

Schaduwdoek is de meest gebruikte benaming voor moderne toepassingen binnen de zonwering. Zonnezeilen, schaduwzeilen of harmonicadoeken worden ze ook wel genoemd. Hieronder staan alle soorten schaduwdoeken op een rijtje:

  • Schaduwdoek waterdoorlatend: Een waterdoorlatend schaduwdoek is een doek met kleine gaatjes dat tot 95% beschermt tegen UV-straling. Door de gaatjes kan de regen door het doek heen en dat voorkomt een waterzak bovenop het doek. Dit schaduwdoek kan horizontaal, verticaal of schuin bevestigd worden.
  • Waterdicht zonnezeil: Een zonnezeil is een waterdicht zonnescherm gemaakt van waterafstotend materiaal. Het zeil dient op afschot gemonteerd te worden voor de afvoer van regenwater. De warmte blijft grotendeels onder het doek hangen. Heerlijk tijdens een zomerse avond.
  • Harmonicadoek: Een harmonicadoek is een flexibel waterdoorlatend of waterdicht doek voorzien van lamellen, dat over staaldraden open en dicht schuift. U kunt op deze manier makkelijk wisselen tussen zon en schaduw.

Waarom een schaduwdoek van ZONZ?

Een schaduwdoek is praktisch, duurzaam, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Bovendien zijn schaduwdoeken verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een waterdicht of waterdoorlatend doek met gecurvde of met rechte zijden. U kunt uw schaduwdoek bovendien zelf online ontwerpen en dus geheel naar eigen smaak en inzicht bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *