Een lamellendak is in de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Nu vraag je je misschien af: wat is een lamellendak eigenlijk? En wat zijn de voordelen hiervan voor mij? Wij helpen je een handje op weg en zetten alle voordelen van een lamellendak voor je op een rijtje.
1. Het hele jaar genieten van je tuin
Nu de zon steeds vaker haar plekje aan de strakblauwe lucht weet te vinden, gaan we ook steeds vaker in de tuin zitten. Heerlijk! Maar waarom genieten we alleen in de zomer van onze tuin? Met een lamellendak kan je het gehele jaar van je tuin genieten.
Een lamellendak is een overkapping waarvan het dak bestaat uit verstelbare lamellen. Zodra het begint te regenen, kan je de lamellen verstellen waardoor er een dak ontstaat. Als de zon weer schijnt, kan je de lamellen verstellen waardoor het dak ‘open’ is en je geniet van een mooie lichtinval. Dankzij een lamellendak kan je dus ook in de lente, herfst en zelfs in de winter buiten zitten!
2. Bestand tegen elk type weer
Veel mensen hebben een parasol of zonnescherm in hun tuin. Heerlijk, voor als het zonnetje schijnt. Maar zodra het begint te waaien, schiet je omhoog om het zonnescherm in te laten trekken of om de parasol dicht te klappen. Dag, ontspannen middag. Een lamellendak is gemaakt van stevig aluminium en dat kan wel tegen een flink stootje.
3. Regen- en sneeuwsensor in je lamellendak
Wat als het uit het niets met bakken uit de hemel komt vallen? Wat moet je dan doen? Gelukkig hoef jij niets te doen. In veel lamellendaken zit een regen- en sneeuwsensor. Zodra het begint te regenen, kantelen de lamellen automatisch waardoor jij droog kan blijven zitten. Als het begint te sneeuwen, zullen de lamellen zich automatisch openen. Het gewicht van sneeuw kan namelijk al snel te zwaar worden en dat kan voor doorzakking zorgen. Maar zeg nou eerlijk, wie zit er nog graag in de tuin als het sneeuwt?
4. Volledig naar wens samenstellen
Een lamellendak kan volledig naar wens worden samengesteld, zodat deze perfect past binnen je tuin. Het frame kan in elke gewenste RAL-kleur worden uitgevoerd en ook de hoogte, breedte en diepte kan je zelf aangeven. Is dat niet ideaal?