Jouw gras is altijd groener

Een mooi groen gazon is voor veel mensen een onderdeel van hun ideale tuin. Zeker bij een grote tuin zorgt de groene grasmat voor een fraaie basis.

Alleen ben je om het gazon mooi te houden ook veel tijd kwijt aan het onderhoud. Zeker bij een groot gazon kan dit veel van je vrije tijd opnemen. Genoegen nemen met langer gras en een verwilderde gazon is meestal niet wat je wilt. Dus in plaats van de sportschool wordt het ploeteren met de grasmaaier.

Moderne techniek biedt uitkomst

Gelukkig ligt de tijd dat gras met een zeis of handmaaier gemaaid moest worden allang achter ons. Voor een groot gazon biedt de moderne techniek uitkomst. Waar een elektrische maaier voor een klein tot gemiddeld gazon een echte timesaver is, is een zitmaaier dat voor een groot gazon.

Niet meer oneindig ploeteren over je grote grasveld met een handmaaier, geen geklungel met te korte snoeren en te weinig elektra punten met een elektrische maaier, maar gewoon zitten op je zitmaaier.

De zitmaaier lijkt het meeste op een kleine variant van een tractor. Terwijl jij zit en stuurt, wordt het gras door de messen in het maaidek van de zitmaaier op perfecte hoogte afgesneden.

Kies het perfecte model zitmaaier voor jouw tuin

Omdat zitmaaiers werken met een krachtige motor kunnen ze ook gazons op heuvelachtig terrein perfect maaien. Maar afhankelijk van het model kan er meer.

Sommige zitmaaiers zijn uitgevoerd als frontmaaier. Bij deze zitmaaiers zit het maaidek niet aan de onderkant, maar aan de voorkant van de maaier. Zo kun je heel nauwkeurig langs borders en onder struiken maaien. Ook kun je dit type maaier vaak uitrusten met extra hulpstukken, zodat je hem ook kunt gebruiken als veegmachine of sneeuwschuiver.

Vind je snel maaien met een lager brandstofgebruik en een hoge wendbaarheid belangrijk? Dan is een zero-turn maaier een goede keuze. Met dit type maaier kun je op veel hogere snelheid dan een conventionele maaier het gras maaien. Hierdoor bespaar je tijd, brandstof en geld.

Welk model tuin je dus ook hebt. Van modern en strak, tot een fraaie landschapstuin met grote borders, met een zitmaaier kun je het gazon altijd in perfecte staat houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *