de wilde dieren in je achtertuin

Wanneer we het hebben over wilde dieren denken we vaak aan grote dieren die in de bossen en de natuur leven. Toch is het zo dat wilde dieren ook gewoon in onze eigen omgeving voorkomen. Ook in en om het huis vindt je namelijk een hoop verschillende dieren. In deze tekst gaan we kijken welke dieren we tegen komen rondom het huis en wat we er aan kunnen doen om het leven van deze dieren zo goed mogelijk te beschermen.

De wilde dieren in de achtertuin

Er zijn een aantal verschillende dieren die voorkomen in jouw achtertuin. Allereerst bijvoorbeeld een hoop verschillende knaagdieren. Knaagdieren gaan op zoek naar eten en komen hierbij vaak in tuinen van mensen omdat hier voedsel te vinden is. Knaagdieren doen zich te goed aan bessen, granen en insecten en daarmee komen we direct bij een tweede categorie dieren die zich in de achtertuin bevinden. Namelijk insecten. In onze achtertuin vinden we vaak een aantal verschillende insecten. Sommige kunnen we zien en een aantal zit verstopt of is te klein voor ons om te zien. Waar insecten zijn, vindt je ook vogels. Vogels zijn namelijk gek op insecten als maaltijd en daarom vindt je vogels vaak als wilde dieren in de achtertuin.

Rekening houden met de wilde dieren

Er zijn een aantal verschillende manieren hoe wij rekening kunnen houden met de wilde dieren die zich in onze achtertuin bevinden. Door het planten van begroeiing, komen er stukken meer wilde dieren op de tuin af. Wanneer de tuin bestaat uit steen zul je zien dat dieren hier niet veel mee kunnen. Ook het ophangen of neerzetten van huisjes voor verschillende dieren kan zorgen voor meer diversiteit in de dieren die in jouw achtertuin komen. Wanneer je gaat verbouwen is het handig, en soms zelfs verplicht, om een quickscan flora en fauna te doen. Deze scan onderzoekt of er beschermde diersoorten zijn zodat je hier rekening mee kan houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *