Zo maak je van je tuin een tropisch paradijs

In een tropische tuin is het net alsof je constant op vakantie bent. Kijk je ogen uit en waan je in Bali, BraziliĆ« of ieder andere tropische plek. Een tropische sfeer wordt vooral neergezet door een grote hoeveelheid planten, maar welke planten zijn nou echt tropisch? En wat moet je nog meer doen om je tuin tot een tropisch paradijs te maken? In dit artikel neem ik je mee in de verschillende aspecten van een tropische tuin.  

Planten, planten en nog meer planten

Ervan uitgaande dat de basis van je tuin ligt, kun je direct aan de slag met planten. Tropische planten wel te verstaan. Hierbij kun je denken aan verschillende soorten palmbomen, bamboe en varens. Maak leuke hoekjes met deze plantensoorten door ze in potten of gewoon in de grond te plaatsen. Als je veel potten wilt gaan vullen, kun je ervoor kiezen om potgrond pallets te kopen. Zo weet je zeker dat je genoeg potgrond hebt voor al je planten. Bedenk je wel dat iedere plant die je in de tuin zet verzorging vereist. Lees je daarom goed in, want voor je het weet is je tuin van tropisch paradijs verandert in een rommelige jungle. 

Waterparadijs

Bij een tropische tuin hoort ook water. Dit kan zowel groot als klein worden aangepakt. Heb je altijd al een zwembad gewild? Dan is nu het moment. Er is namelijk niets tropischer dan op je luchtbedje in een zwembad liggen omringd door tropische planten. Heb je geen (financiĆ«le) ruimte voor een zwembad? Dan zijn er ook kleinere mogelijkheden. Denk hierbij aan een vijver of aan een stromend water ornament. Het geluid van het stromende water draagt bij aan ultieme ontspanning. Ook kun je denken aan een buitendouche. Dan is het net of je midden in de natuur staat te douchen. 

Tuinmeubelen en accessoires

Op het gebied van tuinmeubelen en accessoires kun je je in een tropische tuin helemaal uitleven. Denk hierbij aan een hangmat, maar ook aan een buitenvloerkleed en een rieten parasol. Deze accessoires versterken zeker het gevoel van de tropische tuin. Daarnaast is het belangrijk dat je in een tropische tuin goed kunt relaxen. Dat doe je natuurlijk op een heerlijke loungeset met leuke kussentjes erop. 

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je auto-reply aan te zetten met dat je even op vakantie bent en dan kun je heerlijk genieten van je eigen paradijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *