Tuinmeubelen onderhouden: wel of niet doen?

Vaak krijgen we de vraag of het wel nodig is om tuinmeubel onderhoud uit te voeren. Het feit dat er in 99 van de 100 gevallen gebruik wordt gemaakt van teakhout of hardhout doet velen namelijk vermoeden dat tuinmeubelen onderhoud niet per definitie belangrijk is. Of dat echt zo is, bespreken we in dit artikel.

Wat is uw persoonlijke voorkeur?

De vraag of uw tuinmeubels onderhouden een goede keuze is, is eigenlijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. In principe is het hout namelijk degelijk genoeg om diverse weersomstandigheden te ‘overleven’. Echter, het uiterlijk van uw tuinmeubelen kan wel veranderen wanneer u al dan niet voor tuinmeubelen onderhoud kiest. Zo zijn teakhouten tuinmeubelen bijvoorbeeld van nature goudbruin. Wanneer u besluit de tuinmeubels niet te onderhouden, dan zal deze kleur na verloop van tijd veranderen in grijs. Wilt u echter graag die mooie goudbruine kleur behouden, dan dient u wel degelijk tuinmeubel onderhoud uit te voeren.

Hoe kunt u tuinmeubels onderhouden?

Als ook u een teakhouten tuinset heeft, dan is er eigenlijk slechts één populaire behandelmethode. Die methode houdt in dat u uw tuinmeubelen behandelt met teakolie. Ondanks dat teakhout van nature meer olie bevat dan veel andere houtsoorten, is het voor het behouden van de kleur aan te raden om het hout 2 keer per jaar in te oliën. Dat kan eenvoudig met behulp van een (zachte) kwast of doek. Indien u besluit inderdaad uw tuinmeubelen op deze manier te onderhouden, dan hebben we 2 goede tips voor u:

  1. Maak eerst uw tuinmeubelen schoon en wacht met de behandeling totdat ze droog zijn.
  2. Dek uw terras goed af om olievlekken te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *